2010. július 3., szombat

Menedzserbox

 avagy a menedzser is bokszol…



Meglepően sok párhuzam található a profi boksz és egy professzionálisan működő vállalati menedzser stratégiái között.

Íme, néhány konkrét példa:

Általában a tulajdonosi elvárások olyan magasak, hogy a cél kitűzésének pillanatában nem látható teljes egészében, miként kell, hogyan lehet elérni az elvárt eredményt.




Leginkább az önmagunkba vetett hit és az eredmény iránti elkötelezettség ad alapot arra, hogy az elvárások ne blokkoljanak, hanem inspiráljanak az erőn túli teljesítményre.



Egész évben nap, mint nap átlag feletti (edzés) munkát kell elvégezni, de a nagy eredmények csak évente néhány alkalommal realizálhatóak.



Ideális esetben nem a  személyével vagyunk konfliktusban, hanem a szakmai, szellemi és fizikai felkészültségével szemben akarjuk érvényesíteni a saját céljainkat, érdekeinket.



Bármilyen eredményt értünk el tegnap, ma újra bizonyítanunk kell. A tegnap eredménye, bármennyire önbizalom növelő, holnapra már csak szép emlék.



Hiába áll mögöttünk csapat, gyakran egyénileg kell megküzdenünk az áttörésekért, de el kell ismernünk minden társunk hozzájárulását, aki a háttérből támogatott minket.



Ha úgy alakul, el kell tudnunk viselni a kudarcot és újra „ringbe” kell szállnunk a győzelemért.



Sérüléseinket nem nyilvánosan kell kezelnünk, feldolgoznunk. Hiszen azoknak, akik követnek minket, pozitív példával kell utat mutatnunk.


Úgy kell gazdálkodnunk erőforrásainkkal és egészségünkkel, hogy a 12. hónapban, tehát az utolsó menetben is maradjon energiánk végigvinni azt, amit elkezdtünk.


Mindeközben biztonságot és jövőt kell teremtenünk gyermekeinknek, hozzátartozóinknak.



Azért indítjuk útjára Erdei „Madár” Zsolttal a „Menedzsment és a boksz” című tréning programot, hogy inspiráló példákkal járuljunk hozzá ahhoz, hogy résztvevőink olyan célokat is képesek legyenek megvalósítani, amelyek eggyel magasabb súlycsoportba tartoznak, mint az eddigiek.




   Erdei "Madár" Zsolt                                                                       Bene János         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése